מרכיבים
2 כפות בצל קצוץ דק
2 שיני שום גדולות, כתושות
2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
1 כף נענע טרייה קצוצה
1 כף חרדל חום חריף
1 כפית חזרת מוכנה
1 כפית רוטב ווסטרשייר (יש לבדוק שהוא כשר)
1 כפית מלח גס
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 ביצה, טרופה קלות
450 גרם בשר טלה טחון
4 כפות גבינה כחולה מפוררת (תחליף: גבינה צהובה טבעונית)
1 כף חמאה (תחליף: שמן זית)
1 כף שמן קנולה
4 לחמניות המבורגר בריוש, חצויות
4 עלי חסה
1 בצל אדום בינוני, פרוס
1 עגבניית בקר גדולה, פרוסה לעובי של 0.5 ס"מ
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה: כ-20 דקות (ללא זמן קירור)
בינוני
כשר
אופן ההכנה - המבורגר טלה
בקערה בינונית, מערבבים יחד את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הנענע, החרדל, החזרת, רוטב ווסטרשייר, מלח, כמון, פלפל וביצה. מוסיפים את בשר הטלה ומערבבים היטב בידיים.
יוצרים מתערובת הטלה 4 קציצות. לוחצים במרכז כל קציצה כף אחת של גבינה כחולה טבעונית; מגלגלים לכדורים ולאחר מכן משטחים לקציצות בעובי 2.5 ס"מ וקוטר 7.5 ס"מ. מניחים על צלחת ומכניסים למקרר, ללא כיסוי, לפחות 30 דקות ועד שעתיים.
מחממים מחבת ברזל גדולה על חום בינוני, מוסיפים את השמן קנולה ושמן הזית. מניחים את הקציצות הקרות במחבת ומבשלים עד להזהבה משני הצדדים והבישול מושלם, 4-6 דקות לכל צד למידת עשייה מדיום-וול.
מרכיבים את ההמבורגרים: מניחים את הקציצות על הלחמניות, ומוסיפים עלי חסה, פרוסות בצל אדום ועגבניות.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו