מרכיבים
דלעת ערמונים בינונית, חתוכה לקוביות לא סדירות בגודל 1.5 אינץ' (כ-6 כוסות)
3 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ים
פלפל שחור טחון טרי
2 בצלים בינוניים, קצוצים (כ-2.5 כוסות)
8 שיני שום גדולות, קצוצות דק
1/4 כוס גבעולי פטרוזיליה חלקה קצוצים דק
1.5 כפיות כמון טחון
1 כפית פפריקה
3 גזרים בינוניים, חתוכים לקוביות או צורות לא סדירות בגודל 3/4 אינץ'
2.5 כוסות חומוס מבושל (או משתי קופסאות שימורים של 15 אונקיות כל אחת)
1 קופסת עגבניות מרוסקות (28 אונקיות)
4 כפיות הריסה, או יותר לפי הטעם
1/2 כוס עלי פטרוזיליה חלקה, קצוצים גס
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
זמן הכנה: כ-30 דקות זמן בישול: כ-1 שעה
בינוני
כשר
אופן ההכנה - נזיד חומוס ודלעת ערמונים
מחממים תנור ל-190 מעלות. מניחים את קוביות הדלעת על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מטפטפים מעל 1.5 כפות שמן זית ומפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ואופים עד שהדלעת משחימה, 45-50 דקות.
במחבת גדולה או סיר מחממים את שארית שמן הזית (1.5 כפות) על חום בינוני-גבוה. מוסיפים את הבצל וקורט מלח ופלפל. מטגנים 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים 3 דקות נוספות. מערבבים פנימה את גבעולי הפטרוזיליה, הכמון והפפריקה, ומבשלים עוד דקה.
מוסיפים את הגזרים וכוס ממי הבישול של החומוס (או מים אם משתמשים בחומוס משימורים) לתערובת הבצל. מביאים לרתיחה על חום גבוה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עם מכסה עד שהגזרים רכים, 10-12 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והחומוס. מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומבשלים 10 דקות נוספות. מערבבים פנימה את מחית ההריסה, עלי הפטרוזיליה הקצוצים, דלעת הערמונים הקלויה ושארית מי הבישול של החומוס (או מים). מבשלים ללא מכסה עד שהטעמים מתמזגים, כ-3 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו