מרכיבים
2 ק"ג תפוחי אדמה
מלח כשר
פלפל שחור טחון טרי
1/3 כוס קמח רב תכליתי
1/4 כוס חלב סויה
1 ביצה גדולה
1 כוס בשר בקר מעושן מבושל ומפורר (תחליף לבשר הקורנד ביף)
3 כפות שמן זית (תחליף לחמאה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-45 דקות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - קציצות תפוחי אדמה ובשר מעושן איריות
קולפים מחצית מכמות תפוחי האדמה. חותכים את תפוחי האדמה הקלופים לקוביות בגודל של 2.5 ס"מ. בסיר בינוני, מכסים את תפוחי האדמה הקלופים במים מומלחים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים, כ-15 דקות. מסננים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים אותם בעזרת מועך תפוחי אדמה לתוך קערה.
קולפים את יתרת תפוחי האדמה ומגררים אותם בפומפייה. עוטפים את תפוחי האדמה המגוררים במגבת מטבח וסוחטים מהם כמה שיותר נוזלים. מעבירים את תפוחי האדמה המגוררים לקערה.
מערבבים את תפוחי האדמה עם הקמח, חלב הסויה, הביצה, 3/4 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל ובשר הבקר המעושן.
יוצרים קציצות מהתערובת בעזרת 1/3 כוס לתבנית.
מחממים חצי מכמות שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית עד שהוא חם. מבשלים את הקציצות במנות, הופכים מדי פעם, עד שהן מזהיבות, כ-8 דקות לכל מנה. מבשלים את יתרת הקציצות ביתרת השמן. מגישים חם.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו