מרכיבים
1 רגל טלה עם עצם (2.5 עד 3.5 ק"ג), בטמפרטורת החדר
שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון טרי
3 ענפי רוזמרין טרי, עלים קצוצים דק
2 לימונים, גרד מלימון אחד ומיץ מחצי לימון אחד
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
כ-2 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - רגל טלה צלויה עם רוזמרין ולימון
חממו את התנור למצב גריל.
שפכו שמן זית על כל רגל הטלה ושפשפו היטב, כ-3 כפות. פזרו מלח ופלפל בנדיבות על כל הרגל. עטפו את קצה העצם בנייר כסף כדי למנוע שריפה.
הניחו את רגל הטלה בתבנית צלייה עם רשת. הכניסו את התבנית לתנור וצלו כל צד עד שהרגל מקבלת צבע חום זהוב, כ-5 דקות בכל צד.
הוציאו את רגל הטלה מהתנור והנמיכו את חום התנור ל-160 מעלות צלזיוס. כסו את הרגל ברפיון בנייר כסף.
החזירו את הרגל לתנור ואפו עד שהרגל מגיעה לרמת הבישול הרצויה, כ-1.5 שעות למידת בישול מדיום רייר או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-57 מעלות צלזיוס.
תנו לרגל לנוח 10-15 דקות לפני החיתוך.
פודיל ממליץ לכם על:
מוצרים
הכנתם את המתכון?
שתפו אותנו
הצטרפות למועדון המתכונים שלנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו