מרכיבים
בשר בקר 700 גרם
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
3 שיני שום, קצוצות
2 ענפי רוזמרין טרי
2 ענפי טימין טרי
1 בצל, פרוס
1 כוס מרק בקר
1 כוס יין אדום (לא חובה)
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
3 שעות
בינוני
כשר
אופן ההכנה - צלי בקר
מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
מוציאים את הצלי מהמקרר ונותנים לו לשבת בטמפרטורת החדר כ-30 דקות.
מייבשים את הצלי עם נייר סופג ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל מכל הצדדים.
בתבנית צלייה גדולה המתאימה לתנור, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה.
צורבים את הצלי במחבת 3-4 דקות מכל צד עד להשחמה.
מוציאים את הצלי מהמחבת ומניחים בצד.
מוסיפים את השום, הרוזמרין, הטימין והבצל הפרוס לאותה מחבת ומאדים עד שהבצל רך וריחני, כ-5 דקות.
יוצקים פנימה את מרק הבקר והיין האדום (אם משתמשים) ומביאים את התערובת לרתיחה.
מניחים את הצלי בחזרה לתבנית, כשהצד השומן כלפי מעלה, ומעבירים את התבנית לתנור.
צולים את בשר הבקר במשך 15-20 דקות, ואז מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-165 מעלות צלזיוס וממשיכים לצלות במשך 20-30 דקות
לאחר שהצלי הגיע לטמפרטורה הרצויה, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו לנוח לפחות 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו