מרכיבים
1 דלעת גדולה
1 בצל גדול
4 שיני שום
4 כוסות ציר עוף או ירקות
1 כוס שמנת
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן זית
תוספות לבחירה: קרוטונים, עשבי תיבול קצוצים, גבינת פרמזן מגורדת
תמונה ראשית של המנה

תמונות נוספות
1 שעה
קל
כשר
אופן ההכנה - מרק דלעת
מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. חוצים את הדלעת לשניים, מסירים גרעינים וסיבים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה כשהצד החתוך כלפי מעלה. אופים במשך 45 דקות או עד שהבשר רך.
בזמן שהדלעת נאפית מחממים שמן זית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד לריכוך.
גורפים את בשר הדלעת לתוך הסיר ומוסיפים את הציר. מתבלים במלח ופלפל.
מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש לרתיחה. תן לבשל במשך 10-15 דקות.
השתמשו בבלנדר טבילה כדי לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק. אם אין לכם בלנדר טבילה, מעבירים את המרק בקבוצות לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
מערבבים פנימה את השמנת ונותנים למרק להתחמם. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים עוד ציר או מים.
מגישים חם, בתוספת קרוטונים, עשבי תיבול קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת, אם רוצים. תהנה!
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו