מרכיבים
1 כוס קמח
2 ביצים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
2 כפות חמאה, מומסת
גרידת תפוז, לפי הטעם
בשביל הרוטב:
1/2 כוס חמאה
1/2 כוס סוכר מגורען
1/4 כוס מיץ תפוזים
2 כפות גראנד מרנייה או ליקר תפוזים אחר
גרידת תפוז, לפי הטעם
תמונה ראשית של המנה
תמונות נוספות
1 שעה ו40 דקות
קל
כשר
אופן ההכנה - קרפ סוזט
בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, הביצים, החלב, המים, המלח והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה את גרידת התפוז.
מחממים מחבת טפלון גדולה על אש בינונית. משחים קלות את המחבת.
יוצקים 1/4 כוס הבלילה למחבת ומערבבים לפיזור אחיד של הבלילה. מבשלים עד שהחלק העליון נראה יבש, ואז הפוך ומבשל את הצד השני לכמה שניות. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה.
להכנת הרוטב, ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית. מערבבים פנימה את הסוכר, מיץ התפוזים והגראנד מרנייה. מבשלים עד שהסוכר נמס.
להגשה, מניחים קרפ על הצלחת ומעלים מעט מהרוטב. מקפלים את הקרפ לשניים, ואז שוב לשניים ליצירת משולש. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרפים והרוטב.
מקשטים בגרידת תפוז לפני ההגשה
הערה: אפשר גם להלהב את הקרפים עם הרוטב לפני ההגשה.
פודיל ממליץ לכם על:
שתפו אותנו
הצטרפו לניולטר
ישמש בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו